LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Ruim je klere(n)zooi op!

Make Fashion Traffik Free'
UTRECHT “ STOP THE TRAFFIK, een beweging die internationaal strijdt tegen mensenhandel, roept jonge fashionliefhebbers op meer bewustwording van mensenhandel op hun scholen te creëren door het organiseren van kledingruilfeestjes.

Klere(n)zooi kledingruilfeestje
Met de kledingruilfeestjes wil STOP THE TRAFFIK mensen inspireren liefde voor mode en bewustwording over de herkomst van de kleding te combineren. 'Veel mensen in Nederland denken dat het hier goed geregeld is en dat de Nederlandse overheid uitbuiting nooit zou toestaan. De praktijk is dat je bijna altijd mensenhandel in het productieproces van kleding terugvindt.' zegt Esta Steyn, directeur STOP THE TRAFFIK Nederland. 'Als de consument vraagt om eerlijke kleding, dan volgen de winkels vanzelf. Dat is een belangrijke stap naar minder klere(n)zooi."

Mensenhandel verweven in katoenindustrie
De focus van de Make Fashion Traffik-Free campagne ligt op mensenhandel in Tamil Nadu, de regio in India waar veel katoen verwerkt wordt. Meer dan 200.000 jonge meisjes zitten gevangen in de Sumangali valstrik, die jonge meisje lokt met een stagemogelijkheid waar ze zogenaamd nieuwe vaardigheden leren en veel geld verdienen.

Aanmelden
Wil je ook een Klere(n)zooi kledingruilfeestje organiseren? Kijk dan op de website: http://www.stopthetraffik.org/nl/fashion. Stuur je foto's en filmpjes van je 'klere(n)zooi' op naar info@stopthetraffik.nl of zet ze op twitter met de hashtag #fashionvictim.

Themamaand 'Stop Moderne Slavernij!'
STOP THE TRAFFIK Nederland besteedt in het kader van de themamaand 'Stop moderne slavernij!' aandacht aan dit thema.
De themamaand Stop Moderne Slavernij! Wordt georganiseerd door STOP THE TRAFFIK, CoMensha, Fairwork, Fier!, Home of Change, IOM, IJM, Exxpose, Free a Girl en diverse politieke partijen.
Voor meer informatie zie: www.stopmoderneslavernij.nl