KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Stagevacature: meewerkstage communicatie en campagnes (24 – 32 uur)

CoMensha (Coördinatiecentrum tegen mensenhandel) is vanaf september 2022 op zoek naar een enthousiaste stagiair (m/v/x) die zich sterk wil maken voor een wereld waarin mensenhandel tot het verleden behoort. Studeer jij communicatie, journalistiek of een andere relevante studie op hbo- of wo-niveau en wil jij mensen met scherpe teksten en inspirerende campagnes bewust maken van mensenhandel in Nederland? Lees dan snel verder!

Stagelopen bij CoMensha

CoMensha biedt de unieke kans om ervaring op te doen bij hét landelijk, onafhankelijk expertise- en coördinatiecentrum tegen mensenhandel dat zich op een constructieve, verbindende en kritische manier inzet voor de belangen en rechten van (vermoedelijke) slachtoffers van mensenhandel. Vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft Comensha de opdracht om de feiten over aard en omvang van (vermoedelijke) slachtoffers van mensenhandel in beeld te brengen, onder andere ten behoeve van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen en ten behoeve van andere ketenpartners.

Dit ga je doen

Onder begeleiding van onze communicatieadviseur ga je aan de slag om bewustwording over mensenhandel te stimuleren en het belangrijke werk van CoMensha onder de aandacht te brengen. Je bent betrokken bij het hele proces: van de ontwikkeling van campagnes tot de uitvoering en realisatie. Je denkt mee over de inhoud en strategie voor acties en campagnes. Daarbij komt de kennis die je tijdens jouw studie opdoet goed van pas. Vervolgens help je mee met de uitvoering van de plannen. Dat is breed: van teksten schrijven en creatieve content creatie tot het op touw zetten van campagnes en alles wat daarbij komt kijken. Elke dag is afwisselend en uitdagend.

Dit ben jij

Je studeert communicatie, journalistiek of een andere relevante studie op hbo- of wo-niveau en wil je sterk maken voor een wereld waarin mensenhandel tot het verleden behoort. Je hoeft geen expert op het thema mensenhandel te zijn, maar we verwachten wél dat je erover wilt leren. Je vindt het interessant om in deze materie te duiken en relevante zaken uit te pluizen. Er is geen nieuwsbericht over seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting of gedwongen orgaanverwijdering dat aan jouw aandacht ontsnapt.

Verder ben je een vlotte schrijver die bij een breed en divers publiek de juiste snaar weet te raken. Met tekst en beeld inspireer je mensen om in actie te komen. Omdat je bij het hele proces van campagnes (van ontwikkeling tot uitvoering en realisatie) betrokken bent, is het belangrijk dat je een teamplayer bent die enthousiast wordt van het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Je bent dus niet alleen een creatieve denker, maar je vindt het minstens zo leuk om plannen zelf uit te voeren en handen uit de mouwen te steken.

Wij bieden

Wij bieden een inspirerende stageplek binnen een professionele en idealistische organisatie waar je ruim baan krijgt voor eigen initiatief en jouw professionele ontwikkeling. Je wordt daarbij begeleid door onze communicatieadviseur. Verder biedt CoMensha een stagevergoeding tussen de 240 en 320 euro bruto per maand (op basis van 24 of 32 uur per week).

Solliciteren

Voor vragen over de stageplek kan je contact opnemen met onze communicatieadviseur Natasha Huiberts: 06 44944342. Je kunt een sollicitatiebrief met motivatie en CV mailen naar a.vanderhoeven@comensha.nl. Reageren kan tot en met maandag 6 juni. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 9 juni. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel voor een eerste kennismaking!