KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Teeven spreekt waardering uit over resultaten Safe Return

Staatsecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven, heeft vandaag (donderdag 25 september 2014) op het slotcongres van het Safe Return project de eindproducten in ontvangst genomen: de methodiek Safe Future en het Safe Return Field Research, waarin onderzoek is gedaan naar de toepassing van de methodiek, incl. factoren die terugkeer stimuleren of belemmeren.

Teeven spreekt daarop zijn waardering uit over de resultaten van het project. De bestrijding van mensenhandel is voor hem een topprioriteit. Internationale samenwerking is daarbij essentieel. Hij vindt het belangrijk dat slachtoffers een realistisch beeld krijgen van hun toekomst, met de focus op zelfstandigheid in plaats van afhankelijkheid. Door vanaf het begin van het hulpverleningstraject al met hen te spreken over hun toekomst, kunnen zij “ als volwassen mensen “ weloverwogen keuzes maken over hun verdere leven. Deze elementen zijn allemaal goed verwerkt in de krachtgerichte methodiek Safe Future.De methodiek en het veldonderzoek is nu voor iedereen beschikbaar op twee manieren:

Via online bladeren:
http://ivastudio.nl/uploads/safe_return_field_research
http://ivastudio.nl/uploads/safe_future_methodology
http://ivastudio.nl/uploads/safe_future_methodiek

Via download:
Methodiek Safe Future in het Nederlands: Safe_Future_Methodiek.pdf.
Methodiek Safe Future in het Engels: Safe_Future_Methodology.pdf.
Field Research: Safe_Return_Field Research.pdf.

Daarnaast zijn in het kader van het Safe Return project filmpjes gemaakt over terugkeer naar Nigeria en Bulgarije, waarbij partnerorganisaties COSUDOW uit Nigeria en Animus Association|La Strada Bulgarije inzicht geven in de hulp die zij kunnen bieden en teruggekeerde cliënten vertellen over hun ervaringen. Deze filmpjes kunnen worden gebruikt door hulpverlening en andere betrokkenen om hun cliënten kennis te laten maken met de mogelijkheden voor terugkeer.

Zij zijn hieronder te bekijken en kunnen via WeTransfer worden gedownload via een mail aan de projectleider van Safe Return, Trijntje Kootstra: T.Kootstra@comensha.nl