LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Terugluisteren: Radio EenVandaag met Ina Hut over aanpak mensenhandel

Naar aanleiding van de berichtgeving in Trouw d.d. 25 februari jl. dat ABN Amro met 'big data speurt naar uitbuiting en mensenhandel', besteedde Radio EenVandaag aandacht aan deze onderzoeksmethodiek. Dientengevolge was onze directeur-bestuurder Ina Hut die middag in de studio om met presentator Suzanne Bosman verder te praten over de aanpak van mensenhandel.

De nieuwe opsporingsmethode is ontwikkeld door ABN Amro, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Via financiële gegevens waarover een bank beschikt, zoals overboekingen, kunnen ze mensenhandel in een vroeger stadium herkennen.
Ina Hut juicht het initiatief van harte toe: "Mensenhandel is een haaldelict. Je moet actief op onderzoek gaan naar deze misdaden. Dit vooraf rechercheren van een bank is een mooi voorbeeld. En ook een mooi voorbeeld van een succesvolle publiek-private samenwerking. Het is goed te vernemen dat meerdere banken willen aansluiten om mensenhandel aan te pakken".

Luister hier het radiointerview van maandag 25 februari jl, 14.00-15.00 uur terug, waar ook Maria Scali van SHOP Den Haag over de opvang van slachtoffers van mensenhandel ingaat. Het item begint om 0:07.23 minuten (tot 0:22.05).

Media_-_Radio_Eenvandaag_InaHut_SuzanneBosman_26-2-2019

Suzanne Bosman van Radio EenVandaag interviewt onze directeur-bestuurder Ina Hut.

Een greep uit de media aandacht :
Het artikel in Trouw.
NOS Journaal met Maria Anne van Dijk van ABN Amro en Warner ten Kate van het OM. Het item start op 06:00 minuut.
Met het oog op morgen met Jill Coster van Voorhout van de Universiteit van Amsterdam (UvA).