KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Think twice, buy wise!

In aanloop naar de feestdagen in december stunten grote winkelketens met enorme kortingsacties. Dat betekent voor consumenten meer shoppen voor minder geld. Een waar feest voor fanatieke koopjesjagers. Maar stel dat je zou weten dat de prijs alleen zo laag kan zijn doordat mensen worden uitgebuit. Is het dan nog steeds reden voor feest?

Menselijk leed

De meeste consumenten zijn zich niet of nauwelijks bewust van de lange weg die producten door de supply chain afleggen voordat ze scherp afgeprijsd, gevouwen en wel, in de schappen van jouw favoriete winkelketen belanden. We zien alleen het eindproduct, de gelikte advertenties en gesponsorde content op Instagram, en staan niet stil bij de enorme inspanning, tijd en menselijk leed die er achter onze aankopen schuilgaan. Kom in actie!

In deze video vertelt Eefje de Volder, adviseur aanpak arbeidsuitbuiting bij CoMensha, wat consumenten kunnen doen om zich sterk te maken tegen arbeidsuitbuiting. Dat kan bijvoorbeeld door met korting bij duurzame merken te kopen en jouw favoriete merk ter verantwoording te roepen. Hulp nodig? Kijk op www.comensha.nl/blackfriday