RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Trafficking in Persons Report (TIP): hoe doet Nederland het?

Het TIP rapport is weer uitgebracht en ook dit jaar is Nederland ingedeeld in 'Tier 1'. Dit betekent dat Nederland voldoet aan de minimumvoorwaarden voor de aanpak van mensenhandel (Trafficking Victims Protection Acts). Noemenswaardiger is dat Sint Maarten is gepromoveerd van 'Tier 2' naar 'Tier 1' terwijl Aruba en Curaçao dezelfde ranking als vorig jaar krijgen, 'Tier 2'.

The U.S. Department of State adviseert de Nederlandse overheid voldoende funding beschikbaar te stellen voor NGO's om slachtoffers van mensenhandel te ondersteunen. Ook adviseren zij aandacht te blijven houden voor mogelijke slachtoffers van arbeidsuitbuiting. Daarnaast raden zij aan om de ambtenaren op Bonaire, Sint Eustatius en Saba - de bijzondere gemeenten van Nederland - beter op te leiden, zodat de identificatie van slachtoffers en de vervolging van mensenhandelaren vergroot worden.

Het volledige rapport: http://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/2016/index.htm
Nederland (tier 1): http://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/countries/2016/258830.htm
Aruba (tier 2): http://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/countries/2016/258715.htm
Curaçao (tier 2): http://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/countries/2016/258753.htm
Sint Maarten (tier 1): http://www.state.gov/j/tip/rls/tiprpt/countries/2016/258865.htmKlik hier om terug te gaan naar nieuwsbrief 2016-2