LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

UNICEF Kinderhandel & Prostitutie

Op 26 mei 2014 heeft CoMensha een voorlichting gegeven tijdens de film- en discussieavond over 'Kinderhandel in Amsterdam'.
Deze film- en discussieavond was georganiseerd door het Unicef studententeam Amsterdam. Het doel van deze bijeenkomst was om studenten uit diverse studierichtingen bewust te maken van dit onderwerp, meer bekendheid te geven aan de problematiek en een discussie te starten vanuit diverse perspectieven. Hierbij te denken aan de b8/3 regeling, opvang, hulpverlening rondom kinderhandel & prostitutie in Amsterdam.

Er waren plusminus vijfentwintig studenten vanuit de richtingen recht, pedagogiek, psychologie, sociologie et cetera aanwezig en tien professionals vanuit diverse disciplines.

Tijdens deze bijeenkomst heeft Unicef het rapport "Kinderhandel in Nederland 2013"gepresenteerd. De gemeente Amsterdam heeft een voorlichting gegeven. Tevens heeft Meisa (Spirit), Qpido (Spirit) en StopLoverboysNu een presentatie gehouden over hun werkzaamheden. CoMensha heeft zich vooral gericht op het belang van signaleren en hierop acteren, de rol van CoMensha, opvangmogelijkheden en gespecialiseerde hulpverlening op het gebied van mensenhandel.