KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Vanaf 12 juli OpenJeOgen in Heiloo te zien

Burgemeester Hans Romeyn van Heiloo opent de fototentoonstelling samen met Noura Ammar, adviseur aanpak mensenhandel, van CoMensha.

Vanaf donderdag 12 juli 2018 staat de fototentoonstelling 'Open Je Ogen!' in Heiloo. De tentoonstelling bestaat uit 30 portretten en verhalen van slachtoffers, 30 indringende portretten, die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen plaatsvindt. Inwoners en bezoekers van Heiloo kunnen de fototentoonstelling bekijken op de plek rond het winkelcentrum 'Loo, vlakbij het gemeentehuis van Heiloo. Op donderdagochtend 12 juli opende burgemeester Hans Romeyn de tentoonstelling samen met Noura Ammar van CoMensha.De fototentoonstelling staat in de periode medio mei tot en met augustus in de regio Noord-Holland (Noord). De start was in Alkmaar op initiatief van burgemeester Piet Bruinooge en via de gemeente Castricum gaat 'Open je ogen voor mensenhandel' nu naar Heiloo en daarna naar de gemeente Bergen.

Regionale samenwerking
De burgemeesters willen hiermee in hun regio / gemeente aandacht vragen voor mensenhandel. Ze zijn lid van de recent geformeerde 'Regionale tafel mensenhandel' om de samenwerking tussen gemeente, politie en alle betrokken partijen op het gebied van mensenhandel te stimuleren en mensenhandel in de politieregio Noord-Holland effectief te bestrijden. Onderdeel van deze aanpak is ook de bewustwordingscampagne van CoMensha. Dit najaar houdt de regionale tafel een groot regionaal symposium.Zeven burgemeesters uit de regio Noord-Holland Noord zetten zich in tegen mensenhandel. Burgemeester Toon Mans van Castricum (rechts op de foto) draagt de fototentoonstelling per 12 juli over aan burgemeester Hans Romeyn van Heiloo (links op de foto).

De portretten zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans. De foto's brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. Want mensenhandel vindt pal onder onze ogen plaats. Open je ogen!

Lees hier het persbericht van de gemeente Heiloo.
Kijk en beluister de openingsspeech van de burgemeester.

Interesse?
OpenJeOgen staat sinds eind 2016 in verschillende gemeenten. Gemeenten of bedrijven, organisaties die ook via deze fototentoonstelling aandacht willen vragen voor mensenhandel, kunnen contact opnemen met Charlot Spoorenberg communicatieadviseur | persvoorlichter bij CoMensha via +31 (0)6 44 94 43 42 of communicatie@comensha.nl