RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Vereniging voor strafrecht en criminologie (Simon van der Aa) organiseert online Mensenhandel congres

De congrescommissie van Simon van der Aa (Vereniging voor strafrecht en criminologie) organiseert op donderdag 25 februari 2021 het online Mensenhandel congres met Prof. mr. dr. G. Knigge als dagvoorzitter. 

Het thema van dit jaar is ‘mensenhandel, dichterbij dan je denkt’. Mensenhandel is een onderwerp dat iedereen wel kent, maar wanneer is er nu sprake van mensenhandel? Komt het (grootschalig) voor in Nederland? Hoe worden mensenhandelaren aangepakt en wat gebeurt er eigenlijk met de slachtoffers van mensenhandel? Daarnaast verklaren slachtoffers vaak inconsistent en voelen zij zichzelf lang niet altijd slachtoffer. Mensenhandel is strafbaar gesteld in artikel 273f Sr, dit wordt gekenmerkt als het langste artikel in ons wetboek en als een ‘gigantisch wetstechnisch gedrocht’. Ben jij geïnteresseerd in de problematiek rondom mensenhandel en zou je graag meer over de juridische en psychologische aspecten van dit onderwerp willen weten? 

Het landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel (CoMensha) en het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel (EMM) verzorgen in de ochtend twee interessante workshops. CoMensha zal op een interactieve manier vertellen over hun aanpak tegen mensenhandel. Wat doen zij als slachtoffers zich melden? Op welke manier helpen zij de slachtoffers? Vervolgens zal het EMM een kijkje geven in de manier waarop het EMM de opsporingsdiensten ondersteunt met informatie over mensenhandel en mensensmokkel. 

Tijdens het plenaire gedeelte in de middag zal onder andere Warner ten Kate (landelijk officier van justitie mensenhandel) vertellen over de aanpak van het OM tegen de bestrijding van mensenhandel. Daarna zal Robbert Hoving (werkzaam als Hoofd Bureau Nationaal Rapporteur mensenhandel) vertellen over de aard en omvang van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen in Nederland!  

Wil jij meer te weten komen over mensenhandel en een kijkje nemen in de unieke wereld van deze professionals?Schrijf je dan in op www.simonvanderaa.nl

Schermafbeelding 2021-02-16 om 14.01.52