KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Verslag Ontmoetingsdag | 2021

Op 20 oktober 2021 heeft CoMensha een Online Ontmoetingsmiddag georganiseerd met een aantal opvanglocaties voor slachtoffers van mensenhandel in Nederland. Vanwege COVID hebben wij dit jaar voor een online variant gekozen. Volgend jaar hopen wij elkaar natuurlijk weer echt te ontmoeten en in de ogen te kunnen kijken.

Het was een afwisselend en creatief programma met als thema ‘Show your true colours’. De middag startte met een lunch op eigen locatie. Bij de gezamenlijke online start werden de deelnemers welkom geheten door onze geweldige host Aldith Hunkar. Hierna maakt zij baan voor een dansworkshop door Liza Veenboer. Zij gaf een solo salsa les met swingende muziek, waar alle deelnemers ontzettend enthousiast aan meededen. Wat een danstalenten waren er te zien!

De tweede workshop was een educatieve ademworkshop, gegeven door onze eigen collega Joyce Tacl. Iedereen ademt maar hoe kunnen we onze adem optimaal gebruiken en inzetten om ons zenuwstelsel te kalmeren? Het gebruik maken van onze ademhaling is ook iets dat een grote rol speelt in het leven van onze volgende gast, Maame Joses. Zij vertelde hoe zij adem nodig heeft bij het zingen en mediteren. Hierna raakte zij ons met haar persoonlijke verhaal en haar prachtige liedjes die zij speciaal voor ons geschreven heeft. Maame deelde achteraf: 'Ik vond het een hele bijzondere dag en ik werd een beetje emotioneel bij de gedachte dat zoveel mensen op verschillende locaties mij konden zien. Ik kon hen niet zien, maar voelde toch een verbinding.'

Als laatst kwam de bingoballenmachine in beeld en werd een ware partybingo geleid door Dineke Faas die zich voor deze gelegenheid als bingomaster prachtig had uitgedost met glitters en pluimen. Als klap op de vuurpijl zijn er met de partybingo mooie kleurige prijzen gewonnen door zes winnaars in Amsterdam en in Rotterdam! Daarnaast ontving iedereen fleurige happy socks als troostprijs, zodat iedereen zich een beetje winnaar voelde.

Ontmoetingsdag
Achter de schermen bij de Ontmoetingsdag. Op de foto v.l.n.r. Tim (adviseur), Dineke (bingomaster) en Sanne (consulent)

Vanuit de deelnemende opvanglocaties hebben we terug gehoord dat de deelnemers het leuk vonden en enthousiast waren over deze geslaagde middag.
Wij zijn blij dat de deelnemers er een mooi online feestje van gemaakt hebben en wensen hen allemaal veel gezondheid en true colours toe!

Bekijk hier een korte sfeerimpressie van de Ontmoetingsdag.