KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Vier jaar cel voor bezoek gedwongen prostituee

ChristenUnie, SP en PvdA presenteerden op 17 oktober 2014 een gezamenlijke initiatiefwet waarmee klanten die willens en wetens gebruik maken van een prostituee die gedwongen haar werk moet doen, aangepakt kunnen worden.

Deze vrouwen zijn vaak slachtoffer van mensenhandelaren of loverboys.

ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers: ,,Het doel van de wet is niet om de gevangenissen te vullen met bezoekers van prostituees, maar dat iedereen zijn ogen openhoudt. Een vrouw die onder de blauwe plekken zit, voor tien euro haar diensten aanbiedt, met een paar kleerkasten voor de deur: dat klopt niet. Ik heb goede hoop dat we in de Kamer nog bredere steun voor ons voorstel krijgen. En dat is belangrijk voor de strijd tegen dwang en uitbuiting. Mensen zijn geen handelswaar!"
Lees meer op de website van de ChristenUnie: Http://www.christenunie.nl/k/nl/n33079/news/view/666500/480329/initiatiefwet-christenunie-sp-en-pvda-ook-klant-verantwoordelijk-bij-gedwongen-prostitutie.html

Verschillende sekswerkers en organisatie hebben negatief gereageerd op het wetvoorstel. Zo is op de nieuw opgerichte website Sekswerk Nederland (SWN) te lezen dat gedwongen seks en mensenhandel al strafbaar zijn in Nederland. Zij zien dit wetsvoorstel niet als nieuw instrument om slachtoffers van uitbuiting en mensenhandel helpen.
SWN stelt zich tot doel de positie van sekswerkers in Nederland te versterken en hun arbeidsrechten en mensenrechten te waarborgen.
Lees meer: http://sekswerknederland.nl