LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

VNG & CoMensha lanceren vandaag tools t.b.v. aanpak mensenhandel in Nederland

Mensenhandel is een vaak onzichtbaar misdrijf waar gelukkig steeds meer aandacht voor is. Het is een ernstige schending van de mensenrechten die overal voorkomt, ook in Nederland: of het nu om seksuele uitbuiting gaat, om (overige) arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting of gedwongen orgaanverwijdering. Het ontwricht de maatschappij en vaak hele families.

Mensenhandel raakt Nederlandse burgers, jongeren, arbeidsmigranten, asielzoekers. En dus ook de Nederlandse gemeenten. Aan elk van hen de taak om in 2022 een lokale aanpak Mensenhandel klaar te hebben, een complexe opgave.

Ondersteunende producten 
VNG en CoMensha ontwikkelden twee producten om gemeenten te helpen bij die aanpak. Na twee jaar intensief samenwerken met gemeenten, ministeries en vele partners om mensenhandel te bestrijden, presenteren wij met gepaste trots:

De Longread Mensenhandel in Nederland: een online journalistieke uiteenzetting met ervaringen van zowel slachtoffers als professionals - van gemeenten tot OM.

Het Kompas Aanpak Mensenhandel: een overzichtelijk digitaal instrument dat gemeenten toegesneden informatie met concrete handvatten biedt met betrekking tot mensenhandel, rol en verantwoordelijkheden.

In deze online presentatie zullen verschillende professionals en ervaringsdeskundigen de Longread en het Kompas toelichten, waaronder Nationaal Rapporteur Mensenhandel Herman Bolhaar. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen.

Locatie en tijd 
donderdag 12 november, van 13.45-14.45 uur. Online meeting.

Doelgroep 
Gemeentelijke medewerkers en bestuurders betrokken bij de aanpak van mensenhandel.

 

Aanmelden 
Via het aanmeldformulier

Organisator 
VNG, CoMensha