JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

Voodoo helpt mensenhandelaren niet meer

West-Afrikaanse, en met name Nigeriaanse, vrouwen hoeven niet meer bang te zijn voor de voodoo waarmee een mensenhandelaar macht over ze houdt. De Oba, de belangrijkste 'traditional leader' van Benin City heeft in maart 2018 het uitvoeren van de rituelen bij vrouwen in strafbaar gesteld en ook gezegd dat alle rituelen die al zijn uitgevoerd, niet meer gelden. Dit werd gemeld in de Daily Post.

De 'voodoo' rituelen zorgen ervoor dat de vrouwen nooit terug willen naar hun land, omdat ze bang zijn voor wraakacties van geesten etc. Dat geloof is heel erg diep geworteld. Daarmee blijven ze vastzitten in een situatie waarbij veel vrouwen slachtoffer van mensenhandel zijn en de mensenhandelaar ze in hun macht heeft.

In Italië is dit nieuws verspreid onder de Nigeriaanse prostituees en dat heeft geleid tot opluchting. Het heeft de angst voor wraak (op familie etc.) weggenomen en de vrouwen durven daardoor terug naar hun thuisland te gaan. Wie dit wil delen met een Nigeriaanse vrouw kan deze informatie laten zien in hun eigen taal.

Voor meer informatie over voodoo, kijk op deze website.
Klik hier
om meer te weten te komen over de Oba.

Bron foto: Femke van Zeijl/Al Jazeera