KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Voorlichting over mensenhandel aan Jeugdzorginstellingen

Mensenhandel in de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering is niet iets waar je gelijk aan denkt, maar het komt helaas toch veel voor. Elk jaar krijgen wij zo'n 200 minderjarige (mogelijke) slachtoffers aangemeld. In Nederland¦ CoMensha kan voorlichting op maat verzorgen voor jeugdzorginstellingen.

CoMensha is hét landelijke coördinatiecentrum tegen mensenhandel dat zich inzet voor de belangen en rechten van slachtoffers van mensenhandel. Wij komen professionals in de jeugdzorginstellingen graag meer vertellen over mensenhandel, hoe je het kunt herkennen, wat je er vervolgens mee kunt, mede gezien de AVG. Ook gaan we nader in op de doelstelling van CoMensha en leggen we uit waarom het belangrijk is dat mogelijke slachtoffers van mensenhandel bij ons gemeld worden.

Denk bijvoorbeeld ook aan het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o. Daarin stelt de IGJ dat het zorgelijk is dat slachtoffers van loverboys nog onvoldoende in beeld zijn. Het grootste deel van de slachtoffers wordt niet gesignaleerd en goed doorverwezen.

Zie de leaflet voor meer informatie. Heb je interesse in deze voorlichting (op maat) of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sandra van den Berg, adviseur aanpak Mensenhandel, via +31 (033) 448 11 86 of mail s.vandenberg [at] comensha.nl
 Klik hier om terug te gaan naar de nieuwsbrief van september 2018