KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Voorlichting groep 8

Met voorlichting over mensenhandel, en loverboys zijn mensenhandelaren, kun je niet vroeg genoeg beginnen. CoMensha vindt het belangrijk om laagdrempelige voorlichting te geven op basisscholen voor een eerste kennismaking met het onderwerp mensenhandel.

Tijdens deze voorlichting komen ook sexting en grooming aan bod.
Door middel van veel vragen stellen aan de kinderen weet iedereen aan het einde van de voorlichting wat sexting, grooming is en wat een loverboy is. Maar we hebben het ook over de gevaren van internet, hoe lang een foto wel niet op internet blijft staan en over het chatten met vreemden tijdens een spelletje mine craft of moviestar planet.

Tijdens deze voorlichting was er genoeg ruimte om de ervaringen van de kinderen te horen. Zo was er een jongen die een oudere zus heeft waarvan hij heeft gezien dat ze een foto van haar borsten op haar telefoon heeft staan of een meisje waarvan haar oudere zus ook contact heeft gehad met een jongen/man die een foto van haar borsten wilde.
Al met al was deze voorlichting een leuke eerste kennismaking met het onderwerp mensenhandel voordat de kinderen naar de brugklas gaan.
 Klik hier om terug te gaan naar nieuwsbrief 2017-2