JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

Week tegen mensenhandel gestart met opening OpenJeOgen te Tilburg

Met de opening van onze fototentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ is in Tilburg vrijdag 17 mei jl. de 'Week tegen mensenhandel’ van start gegaan. Op de foto is te zien hoe wethouder Esmah Lahlah, Conny Rijken, hoogleraar Human Trafficking and Globalization van Tilburg University, onze directeur-bestuurder Ina Hut en burgemeester Theo Weterings één van de grote 'trotters' onthullen.

Voorafgaand aan de openingswoorden van de burgemeester, Ina Hut en Conny Rijken, deed een danser - in het thema van de tentoonstelling – een speciale dans met een groot doek.

TegenMensenhandel022Def TegenMensenhandel033Def

TegenMensenhandel039Def TegenMensenhandel054Def

Op de in totaal zestien grote trotters staan dertig portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel. Zij willen dat wij dit weten: Mensenhandel is dichterbij dan je denkt! De fototentoonstelling is gemaakt in opdracht van CoMensha in samenwerking met stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans. #OpenJeOgen is tussen 17 mei en 7 juni te zien op het Pieter Vreedeplein.

Filmpje van de opening te Tilburg

Klik hier om het filmpje van de onthulling op LinkedIn te bekijken, en lees ook het artikel in het Brabants Dagblad

 

ditisookmensenhandel.nl
Naast de opening van onze fototentoonstelling is dezelfde dag ook de speciale campagne #ditisookmensenhandel met de gelijknamige website voor de regio Hart van Brabant gelanceerd.

TegenMensenhandel074Def

Daartoe zijn voorafgaand aan de openingshandeling bloemen met kaartjes met daarop het websiteadres ditisookmensenhandel.nl uitgereikt aan de passanten op het plein. Op die website staat informatie over mensenhandel, waar mensen terecht kunnen met vragen over mensenhandel en is ook het programma van de week tegen mensenhandel te vinden, met onder meer een afsluitend congres op 24 mei waar ook onze directeur-bestuurder Ina Hut zal spreken. 

Met de week tegen mensenhandel, van vrijdag 17 tot en met vrijdag 24 mei, zet de gemeente Tilburg een eerste stap om het probleem mensenhandel onder de aandacht te brengen bij burgers en professionals en wat ze kunnen doen als ze signalen zien van mensenhandel. 

Zorgcoördinatie
CoMensha is blij met de aandacht en stappen die de gemeenten Tilburg en omliggende gemeenten zetten. Ina Hut zegt daarover: "De gemeenten in de regio Hart van Brabant, met de gemeente Tilburg voorop, zetten de aanpak van mensenhandel goed op de kaart. Heel goed om te zien dat verschillende ketenpartners gezamenlijk bezig zijn om dit probleem aan te pakken! Ook heel mooi dat Joyce Huijding benoemd is als zorgcoördinator, waardoor zorg en opvang van slachtoffers van mensenhandel ook in Tilburg en omgeving wordt opgestart. Weer een stap in de richting van een landelijk dekkend netwerk!"

Ook interesse in onze fototentoonstelling?
Onze reizende tentoonstelling #OpenJeOgen doet zoveel mogelijk gemeenten en organisaties in Nederland aan. CoMensha wil graag een zo groot mogelijk publiek bereiken. Interesse om de tentoonstelling ook in uw stad of uw organisatie te laten zien? Neem dan contact op met Bernette Venema via b.venema@comensha.nl of (06) 44 94 43 42.


(Foto's Wilfried Scholtes/Beeldveld)