LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Werkbezoek Rwandesen bij CoMensha

Op woensdag 27 maart 2019 ontvingen onze collega's Eefje de Volder en Pinky Ntoane een Rwandese delegatie om te vertellen over het werk van CoMensha in de aanpak van mensenhandel en de ondersteuning van slachtoffers in Nederland. Het bezoek was in het kader van een 1 week durende peer-to-peer expertise missie, om kennis te vergroten op het gebied van de aanpak van mensenhandel en mensensmokkel.

De delegatie uit Rwanda bestond uit een openbare aanklager, landsadvocaat, juridisch adviseur, migratie specialist en coördinator opsporing. Dit in de context van de Migration EU Expertise (MIEUX), gefinancierd door de Europese Unie en geïmplementeerd door de International Centre for Migration Policy Development (ICMPD).

Naast CoMensha, bezochten zij die week ook verschillende ministeries, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel, het Openbaar Ministerie, de IND, EVIM  (politie), ESSM (Humanitas), ACM (HVO-Querido) en het Leger des Heils. Een hele vruchtbare uitwisseling van ervaringen in de aanpak van mensenhandel en de bescherming van slachtoffers!