KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

Wethouder Dijkstra opent tentoonstelling 'Open Je Ogen' in Gouda

Vlnr op de foto: Sandra van den Berg van CoMensha, wethouder Dijkstra, Anita Bakker en collega van AVIM, Heady Soe-Agnie van SHOP - Den Haag. Foto door MARIO

'Open Je Ogen!' voor mensenhandel, de unieke fototentoonstelling van CoMensha, het landelijk Coördinatiecentrum Mensenhandel, is vrijdag 19 januari jl. officieel door wethouder Corine Dijkstra geopend in de vorm van een minisymposium over het onderwerp mensenhandel. De opening vond plaats in het restaurant van Het Huis van de Stad..

Naast de wethouder vertelden vertegenwoordigers van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de eenheid Den Haag, de zorgcoördinator voor slachtoffers mensenhandel in de regio (SHOP) en CoMensha over hun samenwerking in de aanpak van mensenhandel.

Dertig paar ogen
Met de tentoonstelling, die uit dertig indringende portretten van slachtoffers van mensenhandel bestaat en voor iedereen te zien is voor het Huis van de Stad op het Burgemeester Jamesplein te Gouda, wil CoMensha de omvang en diversiteit van mensenhandel in Nederland onder de aandacht brengen. De grote portretten van slachtoffers van mensenhandel staan symbool voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen gebeurt, in Nederland. Ook in Gouda. Dertig paar ogen die de duistere wereld van mensenhandel weerspiegelen. Verhalen van dertig dappere mensen, die het slachtoffer waren van seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting, gedwongen bedelarij, gedwongen criminaliteit, orgaanhandel. Schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. De slachtoffers willen dat ook Gouda dit weet: mensenhandel is dichterbij dan wij denken: Open Je Ogen!

De tentoonstelling is nog tot woensdag 29 januari 2018 te bezichtigen. Daarna gaat de expositie naar Weert. Gouda is de 17de locatie in Nederland waar 'Open Je Ogen!' komt te staan. Eerder was de expositie te zien in o.a. Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Maastricht, Den Helder, Leiden, Utrecht, Tilburg, Breda, Wageningen en Groningen. De fototentoonstelling is een initiatief van CoMensha en wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Stichting Open Mind en fotograaf Ernst Coppejans.