LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Zorgcoördinatie in diverse regio's nog steeds niet geregeld

banner Nieuwsuur item over zorgcoordinatie 31 oktober 2017
Bron afbeelding: website Nieuwsuur

 Gisteren (dinsdag 31 oktober) heeft Nieuwsuur aandacht besteed aan de rol van gemeenten als het gaat om zorgcoördinatie van slachtoffers van mensenhandel. Directe aanleiding hiervoor was de column van directeur-bestuurder van CoMensha Ina Hut, waarin ze gemeenten heeft opgeroepen om op hun verantwoordelijkheid voor zorgcoördinatie te nemen.

In 2015 heeft de Commissie Lenferink gerapporteerd over de organisatorische en financiële verantwoordelijkheid van gemeenten als het gaat om slachtoffers mensenhandel en zijn er aanbevelingen gedaan.

Anno 2017 blijkt dus dat in 16 van de 35 centrumgemeenten nog steeds niets is geregeld. In de centrumgemeenten waar wel actie is ondernomen verschilt de mate van bestuurlijke betrokkenheid en inzet. Slachtoffers van mensenhandel worden hiervan de dupe. CoMensha zet zich, binnen de ter beschikking gestelde subsidiegelden, in voor landelijk dekkende zorgcoördinatie.

Nieuwsuur is daarnaast bezig, mede in samenwerking met CoMensha om meer thema's op het gebied van mensenhandel onder de publieke aandacht te brengen.

Klik hier om de column van Ina Hut te lezen.

Klik hier voor het rapport van de Cie. Lenferink.

Klik hier voor de uitzending in Nieuwsuur.