menu Steun ons
Kim
Kim  Mijn verhaal Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen  
Steun de slachtoffers
Nieuws donderdag 31 mei 2018

Manifest: Onvoldoende aandacht voor specialistische hulp kinderen

Manifest: Onvoldoende aandacht voor specialistische hulp kinderen
Tweede Kamerleden nemen het Manifest 'Effecten van de transformatie Jeugdhulp' in ontvangst dat Anke van Dijke, directeur van Fier, namens alle ondertekenaars aanbiedt.

Op dinsdag 29 mei jl. deden 76 hoogleraren, lectoren, directeuren, bestuurders, toezichthouders, kinderartsen, vertegenwoordigers van politie en Openbaar Ministerie, cliënten en ouders met een manifest een dringend beroep op de politiek om heldere afspraken te maken over de toekomst van specialistische jeugdzorg voor kinderen. Ook onze directeur-bestuurder Ina Hut tekende het manifest.

Het gaat onder andere om topklinische specialistische hulp aan kinderen met een psychose of een bipolaire stoornis, eetstoornissen of suïcidaliteit, kinderen met ernstige antisociale of agressieve problematiek, kinderen die kampen met de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering.en kinderen die te maken hebben met eergerelateerd geweld of loverboyproblematiek.

  Teveel slachtoffers van mensenhandel krijgen geen passende zorg. Slechts een klein percentage van de minderjarige slachtoffers wordt gesignaleerd (10%?) en van die groep krijgt slechts 10% passende hulp, 1% dus! Daarom heb ik ook getekend. Ina Hut, directeur-bestuurder CoMensha  


In het manifest staan aanbevelingen vanuit de praktijk aan gemeenten en bewindspersonen om de transformatie ten aanzien van specialistische jeugdzorg succesvol af te ronden. Er wordt gepleit om het stelsel zo in te richten dat er plaats is voor álle vormen van jeugdhulp, van basisjeugdhulp tot aan (landelijke) schaarse specialistische functies. De juiste zorg op het juiste niveau.

Download hier het manifest.