menu Steun ons
Rahul
Rahul  Mijn verhaal Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten  
Steun de slachtoffers
Voorlichting maandag 24 sep 2018

Mark Harbers opent fototentoonstelling Open je ogen voor mensenhandel te Capelle aan den IJssel

Mark Harbers opent fototentoonstelling Open je ogen voor mensenhandel te Capelle aan den IJssel
Onze fototentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ wordt maandag 1 oktober a.s. om 11.00 uur op het Stadsplein te Capelle aan den IJssel geopend door staatssecretaris Mark Harbers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De opening maakt deel uit van de Regionale Conferentie Mensenhandel waar adviseurs veiligheid, jeugd en sociaal domein van de 32 gemeenten in de regio en de betrokken ketenpartners bij de aanpak mensenhandel bijeen zijn om tot een plan van aanpak mensenhandel te komen.

Burgemeester Peter Oskam, regionaal portefeuillehouder mensenhandel, en Ina (H.R.) Hut, directeur-bestuurder van CoMensha spreken in het ochtenddeel. Ook Sameena, één van de geportretteerden, vertelt haar persoonlijke verhaal.
De dertig foto’s en verhalen van mensen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. Want mensenhandel vindt pal onder onze ogen plaats.

Regionale conferentie
In het middagdeel van de conferentie zijn er werksessies waarin gezamenlijk gewerkt wordt aan een regionaal plan van aanpak om mensenhandel te voorkomen en te bestrijden. Kijk voor het programma van 1 oktober a.s. en de mogelijkheid tot aanmelding op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Interesse?
#OpenJeOgen is tot eind oktober op het Stadsplein te Capelle aan den IJssel te bezichtigen. De foto's en verhalen zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans.

OpenJeOgen staat sinds eind 2016 al in verschillende gemeenten. Dit jaar al in Weert, Gouda, Alkmaar, Castricum, Heiloo, Bergen en Almere. Voorgaande twee jaren stond onze fototentoonstelling in Enschede, Rotterdam, Breda, Amsterdam (Stopera en Zuidas), Utrecht, Leiden, Den Helder, Maastricht, Leeuwarden, WUR Wageningen, Roermond, Nijmegen, Groningen, Tilburg (UvT), Arnhem en Den Haag.

Gemeenten of bedrijven, organisaties die ook via deze fototentoonstelling aandacht willen vragen voor mensenhandel, kunnen contact opnemen met Bernette Venema via b.venema [at] comensha.nl.