menu Steun ons
Kim
Kim  Mijn verhaal Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen  
Steun de slachtoffers
Voorlichting donderdag 5 jul 2018

Vanaf 12 juli OpenJeOgen in Heiloo te zien

Vanaf 12 juli OpenJeOgen in Heiloo te zien
Zeven burgemeesters uit de regio Noord-Holland Noord zetten zich in tegen mensenhandel. Burgemeester Toon Mans van Castricum (rechts op de foto) draagt de fototentoonstelling per 12 juli over aan burgemeester Hans Romeyn van Heiloo (links op de foto).

Vanaf donderdag 12 juli 2018 staat de fototentoonstelling 'Open Je Ogen!' in Heiloo. De tentoonstelling bestaat uit 30 portretten en verhalen van slachtoffers, 30 indringende portretten, die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen plaatsvindt. Inwoners en bezoekers van Heiloo kunnen de fototentoonstelling bekijken op de plek rond het winkelcentrum 'Loo, vlakbij het gemeentehuis van Heiloo. Op donderdag 12 juli opent burgemeester Hans Romeyn de tentoonstelling. Samen met Noura Ammar van CoMensha. Geïnteresseerden zijn welkom om 11.15 uur.

Open Je Ogen is nu nog te zien naast het gemeentehuis van Castricum. De fototentoonstelling staat in de periode medio mei tot en met augustus in de regio Noord-Holland (Noord). De start was in Alkmaar op initiatief van burgemeester Piet Bruinooge en via de gemeente Castricum gaat 'Open je ogen voor mensenhandel' nu naar Heiloo en daarna naar de gemeente Bergen.

Regionale samenwerking
De burgemeesters willen hiermee in hun regio / gemeente aandacht vragen voor mensenhandel. Ze zijn lid van de recent geformeerde ‘Regionale tafel mensenhandel’ om de samenwerking tussen gemeente, politie en alle betrokken partijen op het gebied van mensenhandel te stimuleren en mensenhandel in de politieregio Noord-Holland effectief te bestrijden. Onderdeel van deze aanpak is ook de bewustwordingscampagne van CoMensha. Dit najaar houdt de regionale tafel een groot regionaal symposium.

De portretten zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans. De foto’s brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. Want mensenhandel vindt pal onder onze ogen plaats. Open je ogen!

Lees hier het persbericht van de gemeente Heiloo.

Interesse?
OpenJeOgen staat sinds eind 2016 in verschillende gemeenten. Gemeenten of bedrijven, organisaties die ook via deze fototentoonstelling aandacht willen vragen voor mensenhandel, kunnen contact opnemen met Bernette Venema via b.venema@comensha.nl