menu Steun ons
Kim
Kim  Mijn verhaal Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen  
Steun de slachtoffers
Voorlichting vrijdag 18 mei 2018

Voorlichting over mensenhandel aan Jeugdzorginstellingen

De jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering krijgen te maken met problemen van verschillende aard. Ieder kind/jeugdige is weer anders. Mensenhandel in de jeugdzorg is niet iets waar je gelijk aan denkt, maar het komt helaas toch veel voor. Elk jaar zo’n 200 minderjarige aangemelde (mogelijke) slachtoffers, in Nederland.

CoMensha is hét landelijke coördinatiecentrum tegen mensenhandel dat zich inzet voor de belangen en rechten van slachtoffers van mensenhandel. Wij komen jeugdzorginstellingen graag meer vertellen over mensenhandel, hoe je het kunt herkennen, wat je er vervolgens mee kan, mede gezien de AVG. Ook gaan we nader in op de doelstelling van CoMensha en leggen we uit waarom het belangrijk is dat mogelijke slachtoffers van mensenhandel bij ons gemeld worden.

Zie de leaflet voor meer informatie. Heb je interesse in deze voorlichting (op maat) of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sandra van den Berg, adviseur aanpak Mensenhandel, via +31 (033) 448 11 86 of mail s.vandenberg@comensha.nl