LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Mensenhandel Academy

Het programma 'Samen tegen mensenhandel' beschreef het al: we hebben nog lang niet altijd zicht op mensenhandel. Zowel professionals als burgers herkennen mensenhandel nog te vaak niet. De mensenhandel problematiek kent verschillende verschijningsvormen en het is soms moeilijk om vast te stellen of iemand zich in een uitbuitingssituatie bevindt of niet.

Door de geraffineerde werkwijzen mensenhandelaren zijn hun daden vaak moeilijk te zien en slachtoffers beschouwen zichzelf soms ook niet als slachtoffer. Daarom moeten we sterker inzetten op het vermogen van alle betrokken partijen mensenhandel te signaleren.

Herken de signalen
CoMensha is in 2018 gestart met de Mensenhandel Academy. Een speciaal onderdeel op de CoMensha-site dat als doel heeft het gehele (opleidings)aanbod op het gebied van signalering van mensenhandel overzichtelijk te bundelen, want het trainen van professionals vraagt continu aandacht. Ook zijn er nieuwe beroepsgroepen die een belangrijke rol kunnen spelen in de signalering die tot nu toe nog onvoldoende betrokken en opgeleid zijn.

Via de Mensenhandel Academy kunnen verschillende professionals eenvoudiger het voor hen relevante opleidingsmateriaal vinden. Denk ook aan gratis e-learning modules, factsheets en toolkits die kunnen worden gebruikt. Zie onderstaand de tegels die op ketenpartner zijn ingedeeld. Via de zoekoptie kunnen nadere verfijningen worden gemaakt. 

De Mensenhandel Academy kan ongetwijfeld aangevuld worden. Ben je ketenpartner en heb je relevant lesmateriaal dat ook bij dit overzicht kan? Neem contact met ons op! (033) 448 11 86 of mensenhandelacademy@comensha.nl