KIM
Ze hebben zich allemaal op afschuwelijke wijze aan mij vergrepen KIM

Advocatuur

(Mogelijke) slachtoffers van mensenhandel hebben recht op juridische bijstand. Er is in Nederland een aantal advocaten gespecialiseerd in het bijstaan van deze slachtoffers. Een overzicht van deze advocaten is te verkrijgen via  (de helpdesk) van CoMensha. 

Goede up-to date kennis over mensenhandel is onontbeerlijk voor een advocaat. Over hoe je een slachtoffer goed bijstaat, wat de bedenktijd is, het wel/niet (anoniem) aangifte doen, de (tijdelijke) verblijfsvergunning, het verloop van een strafproces, de rechten van het slachtoffer, schadevergoeding etc., het betreft allemaal specifieke kennis.

Kijk hieronder op deze pagina welke opleidingen over (het herkennen van) mensenhandel beschikbaar zijn voor advocaten. Kijk ook bij de Onderwijsmodules voor sociaal-juridisch onderwijs. Je kunt ook altijd een algemene training over mensenhandel volgen.

Ontbreekt hieronder een relevante opleiding op het gebied van mensenhandel  Laat het ons weten, dan kunnen we deze opnemen in de Mensenhandel Academy. Bel (033) 448 11 86 op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur of mail naar CoMensha via mensenhandelacademy@comensha.nl.

Webpagina

Juridische opleiding van OSR

In deze cursus brengen de drie docenten (Annet Koopsen/advocaat, Marion Pals/advocaat en Els Martens/Officier van Justitie) je in een paar uur op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en...