RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Training voor steunorganisaties ongedocumenteerden

Ben je hulpverlener en wil je weten hoe je mensenhandel bij migranten zonder verblijfsdocumenten kunt herkennen én wat je vervolgens kunt doen? Volg dan de e-learning Herkenning Mensenhandel en/of meld je aan voor de gratis training Mensenhandel/uitbuiting onder ongedocumenteerden van Rode Kruis en FairWork.

E-learning Herkenning Mensenhandel
De e-learning Herkenning Mensenhandel is al meer dan 2.000 keer gemaakt en in 2021 geheel vernieuwd. Er is nu een route speciaal voor steunorganisaties voor ongedocumenteerden. De module duurt circa 30 minuten en bestaat uit de onderdelen: Wat is mensenhandel’ en ‘Hoe kun jij helpen’. 

Training Mensenhandel/uitbuiting onder ongedocumenteerden
De situatie van migranten zonder verblijfspapieren maakt dat ze een groot risico lopen op uitbuiting, terwijl het vinden van hulp niet eenvoudig is. Daarom is er nu een training voor steunorganisaties van ongedocumenteerden. In drie uur behandelen we seksuele-, criminele- en arbeidsuitbuiting. Samen met collega medewerkers en/of vrijwilligers leer je de signalen van mensenhandel onder ongedocumenteerde migranten herkennen. We bespreken hoe je het gesprek aangaat met cliënt en waar je terecht kunt met een hulpvraag. De training wordt op maat gemaakt voor jouw regio en organisatie.

Download de flyer over training en voorlichting (PDF)

Meer informatie en aanmelding: osm@redcross.nl of 06-23187423