RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Voorlichtingsworkshop ‘Ken je rechten als je werkt’

Kennis over rechten, risico’s en beschikbare hulp maakt mensen zonder verblijfsvergunning weerbaarder tegen mensenhandel. Rode Kruis en FairWork geven op aanvraag op locatie bij steunorganisaties de workshop ‘Ken je rechten als je werkt’ aan groepen ongedocumenteerden. De workshop is landelijk beschikbaar in diverse talen.

Download de flyer training en voorlichting (PDF)

Meer informatie en aanmelding: osm@redcross.nl of 06-23187423

Flyer ‘Ken je rechten als je werkt’
De flyer ‘Ken je rechten als je werkt’ informeert ongedocumenteerden over hun (arbeids)rechten, mensenhandel en beschikbare hulpverlening. De flyer is beschikbaar in de talen Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Arabisch. Hulpverleners kunnen de flyer downloaden en printen om mee te geven na een gesprek of voorlichting. Ook is het mogelijk flyers te bestellen via OSM@redcross.nl

Kernboodschappen mensenhandel
Hulpverleners kunnen in contact met ongedocumenteerden preventief informatie geven zodat cliënten minder risico lopen op mensenhandel/ uitbuiting. Deze twopager kun je gebruiken in gesprek en bevat de belangrijkste informatie voor ongedocumenteerde migranten over hun rechten en over uitbuiting.
Download het document (PDF)