JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

Merel van Groningen Foundation: Opleiding tot ervaringscoach

“Ervaringscoaches spelen een onderscheidende en onmisbare rol in het hele proces van begeleiding en behandeling van slachtoffers van loverboys.” (Merel van Groningen) 

Merel van Groningen was ooit zelf slachtoffer van seksuele uitbuiting door een ‘loverboy’ (mensenhandelaar). Ze heeft zich ontwikkeld tot veelgevraagd erkend expert en zet haar ervaringsdeskundigheid in om jongeren die hetzelfde is overkomen te helpen en te begeleiden hun regie op het leven terug te krijgen.

Merel van Groningen heeft het initiatief genomen tot twee organisaties: Merels Social Care biedt hulp en behandeling met een team van professionals én ervaringscoaches en de MerelvanGroningen Foundation voor de opleiding van ervaringscoaches. 

De opleiding bij ​MerelvanGroningen Foundation duurt 1 jaar en is voor ervaringscoaches die zelf seksueel uitgebuit zijn. Je wordt getraind door onder andere psychologen, advocaten, rechercheurs mensenhandel van de politie en journalisten.  

Na het volgen van tien theoretische modules, krijg je een half jaar werkbegeleiding om daarna in de praktijk aan de slag te gaan. 

Meer weten en/of aanmelden? Klik hier.