RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Merel van Groningen Foundation: Opleiding tot ervaringsdeskundige

“Ervaringsdeskundigen spelen een onderscheidende en onmisbare rol in het hele proces van begeleiding en behandeling van slachtoffers van loverboys.” (Merel van Groningen) 

Merel van Groningen was ooit zelf slachtoffer van seksuele uitbuiting door een ‘loverboy’ (mensenhandelaar). Ze heeft zich ontwikkeld tot veelgevraagd erkend expert en zet haar ervaringsdeskundigheid in om jongeren die hetzelfde is overkomen te helpen en te begeleiden hun regie op het leven terug te krijgen.

Merel van Groningen heeft het initiatief genomen tot twee organisaties: Merels Social Care biedt hulp en behandeling met een team van professionals én ervaringsdeskundigen en de MerelvanGroningen Foundation voor de opleiding van ervaringsdeskundigen. 

De opleiding bij ​MerelvanGroningen Foundation duurt 1 jaar en is voor ervaringsdeskundigen die zelf seksueel uitgebuit zijn. Je wordt getraind door onder andere psychologen, advocaten, rechercheurs mensenhandel van de politie en journalisten.  

Na het volgen van tien theoretische modules, krijg je een half jaar werkbegeleiding om daarna in de praktijk aan de slag te gaan. 

De MerelvanGroningen Foundation betaalt jouw opleiding na een screening vooraf.

Meer weten en/of aanmelden? Klik hier.