RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Het Kompas: innovatief instrument voor alle gemeenten

Elke gemeente moet in 2022 een duidelijke en geborgde aanpak van mensenhandel hebben. Om hen daarbij te helpen hebben de VNG en CoMensha Het Kompas Aanpak Mensenhandel ontwikkeld. Het Kompas is een overzichtelijk digitaal instrument dat gemeenten toegesneden informatie met concrete handvatten biedt met betrekking tot mensenhandel, rol en verantwoordelijkheden.

Het Kompas biedt gemeenten uitgebreide informatie over mensenhandel, zoals definities, verschijningsvormen en bestuurlijke instrumenten. Daarnaast geeft Het Kompas informatie over de manier waarop en met wie je als gemeente de aanpak van mensenhandel vorm kunt geven.

Het Kompas kan ook als een volledige training worden doorlopen. Gebruikers kunnen aantekeningen maken in het programma, hoofdstukken en kaarten downloaden en specifieke onderdelen eenvoudig met collega’s delen.

Onzichtbaar | Mensenhandel in Nederland , is een journalistieke longread gemaakt in opdracht van CoMensha en VNG en bedoeld voor elke bestuurder, professional en alerte burger die voor deze slachtoffers het verschil wil maken. Met verhalen van slachtoffers en professionals.