RAHUL
Doodsbang was ik, want ik was inmiddels illegaal en ik had geen idee van mijn rechten RAHUL

Hotels, vakantieparken en horeca

In hotels, vakantieparken en in de horeca komen verschillende mensen om van hun vrije tijd te genieten of voor zakelijke afspraken.

Helaas zijn er ook klanten die een hotel of vakantiepark gebruiken als plek voor seksuele uitbuiting. Er is dan sprake van mensenhandel. Receptionisten, medewerkers technische dienst of medewerkers housekeeping kunnen signalen van mensenhandel opvangen en doorgeven. Daardoor kunnen slachtoffers van mensenhandel worden geholpen en daders worden aangepakt. Ook in de horeca kan mensenhandel plaatsvinden. Een bekend voorbeeld is arbeidsuiting van werknemers in chinese restaurants. Het is belangrijk dat we ons hiervan bewust worden en de signalen van mensenhandel herkennen. Onderstaande tools helpen daarbij.

Naast de vermelde tools, geven FairWork en CoMensha gezamenlijke lezingen, trainingen en workshops om awareness te creëren in het hotelwezen. Neem contact op met FairWork via (020) 760 08 09, of met CoMensha, Sandra van den Berg (adviseur aanpak Mensenhandel) via (06) 58 85 73 92 / s.vandenberg@comensha.nl.
Kijk ook eens bij algemene trainingen.

Is er meer relevant lesmateriaal dat ook bij dit overzicht voor hotels, vakantieparken en horeca kan? Neem contact met ons op! (033) 448 11 86 of mensenhandelacademy@comensha.nl