KIM
Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM

KIM

Niet jouw schuld

"Ik ben geboren en opgegroeid in een vrij normaal gezin. In de periode dat mijn ouders gingen scheiden, was ik steeds vaker het huis uit. Op mijn achttiende leerde ik een jongen kennen tijdens het uitgaan. In het begin ging het wel goed, maar op een gegeven moment moest ik allerlei dingen voor hem doen, voor zijn vrienden en daarna ook met allerlei vreemde mannen. Zo werd ik overal voor gebruikt. Dat heeft in totaal bijna drie jaar geduurd. Ik durfde er met niemand over te praten. 

Ik dacht ook dat ik de enige was. Maar op een gegeven moment ben ik terecht gekomen op een chatbox, geïnitieerd door een organisatie die zich onder andere inzet voor slachtoffers van loverboys. Ik heb eerst heel lang gewacht, want ik durfde de stap niet te zetten. Maar uiteindelijk ben ik via de chat in de opvang terecht gekomen. Door de angst en de bedreigingen ben ik weer terug gevallen. Dat is zo een paar keer door gegaan.

Je kan in een relatief korte tijd vertrouwd raken met iets wat helemaal niet goed voor je is. Ik stond ook onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot. Maar ik hield het niet lang meer vol en uiteindelijk ben ik toch weer via de chat in de opvang terecht gekomen. Na bijna anderhalf jaar in de opvang gaat het nu een stuk beter met me. Eindelijk ben ik los gekomen uit dat netwerk. Door traumaverwerking sta ik nu steviger in mijn schoenen. Ik ga nu mijn studie afronden, heb net mijn rijbewijs gehaald en heb dus weer toekomstperspectief. Wat ik andere meisjes heel graag wil meegeven is: trek op tijd aan de bel en schakel hulp in. Wacht niet, want het is niet jouw schuld. Niemand heeft het recht om jou te misbruiken".

Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot KIM