LEO
Maandenlang leefde ik in mijn vrachtwagen
LEO

Bewustwordingscampagne 30 portretten

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van CoMensha in 2016 zijn, door stichting Open Mind en in samenwerking met een aantal opvangorganisaties, 30 portretten in woord en beeld gerealiseerd die zijn vormgegeven in een fotokrant en een reizende buitententoonstelling. De portretten werden tijdens het Congres van CoMensha op 22 september 2016 voor het eerst getoond en het eerste exemplaar werd als speciale krant overhandigd aan Prinses Beatrix.

30 paar indringende ogen en 30 openhartige verhalen van 30 dappere mensen die het slachtoffer waren van mensenhandel. Zij willen dat wij weten dat mensenhandel dichterbij is dan we denken. De reizende buitententoonstelling is op 22 september 2016 van start gegaan op de Lange Vijverberg in Den Haag. Inmiddels heeft de fototentoonstelling al meerdere gemeenten aangedaan. Ook geïnteresseerd? Neem dan contact op met Natasha Huiberts communicatieadviseur | persvoorlichter bij CoMensha via +31 (0)6 44 94 43 42 of communicatie@comensha.nl

Trailer van opening fototentoonstelling 30 portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel op 19 januari 2017 Enschede.
Deze trailer is gemaakt door drie studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) i.s.m. CoMensha in het kader van de Minor Aanpak Mensenhandel van de Hogeschool Ede.

De namen van de studenten zijn Lotte Verhoeve, Claire Coutinho, Sophia de Ruiter

Lees hier meer informatie over deze fototentoonstellingen in de verschillende gemeenten.

 

Powerpoint 30 portretten
Powerpoint 30 portretten en verhalen op Youtube

Fotokrant
Deze fotokrant bevat alle 30 portretten in woord en beeld met een voorwoord van Ina Hut, directeur CoMensha en een nawoord van Aldith Hunkar, bekend journaliste en ambassadeur CoMensha.

Download hier de fotokrant in pdf-formaat in de Nederlandse editie.
Download hier de fotokrant in pdf-formaat in de Engelse editie.

Comensha dankt de volgende partijen voor het mede mogelijk maken van Open Je Ogen:
ABN AMRO - Ministerie van V en J - Ministerie van VWS - Ministerie van SZW - Vertical VisionNieuwspoort - Gemeente Den Haag, Arnhem, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Amersfoort, Enschede, Leiden, BredaCOSM JadeWende - PMW COSM HumanitasFierShop - Pretty Woman - Stop loverboys nu - MvG-ProjectImagebuildingBureau Kellerman - Ernst Coppejans photography- stichting Open Mind en natuurlijk vooral de 30 geportretteerden voor hun medewerking en hun openhartigheid.