menu Steun ons
Kim
Kim  Mijn verhaal Ik stond onder druk van bedreigingen en mijn gevoel van schaamte was groot  
Steun de slachtoffers

Hospitality

Hospitality
Tools voor hotels en vakantieparken
In hotels en vakantieparken komen verschillende mensen, om van hun vrije tijd te genieten of voor zakelijke afspraken. Helaas zijn er ook klanten die een hotel of vakantiepark gebruiken als plek voor seksuele uitbuiting. Er is dan sprake van mensenhandel. Receptionisten, medewerkers technische dienst of medewerkers housekeeping kunnen signalen van mensenhandel opvangen en doorgeven. Daardoor kunnen slachtoffers van mensenhandel worden geholpen en daders worden aangepakt.

E-learning
Het CCV heeft samen met Defence for Children - ECPAT een drietal e-learnings gemaakt voor medewerkers in hotels en vakantieparken. Bekijk de e-learnings via de website van het CCV.

Voorlichtingsfilm
Ook is er door de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Openbaar Ministerie (OM) en de politie een voorlichtingsfilm 'Please Disturb' ontwikkeld om hotelpersoneel bewust te maken van mensenhandel en gedwongen prostitutie. De film is in het Nederlands, Duits, Frans, Engels en het Spaans te bekijken.

Verder geven FairWork en CoMensha gezamenlijke lezingen, trainingen en workshops om awareness te creëren in het hotelwezen. Neem contact op met FairWork (020) 760 08 09, of met CoMensha, Sandra van den Berg (adviseur aanpak Mensenhandel) via (06) 58 85 73 92 / s.vandenberg[at]comensha.nl.


Tools voor de horeca
Ook voor de horecasector zijn verschillende tools beschikbaar om mensenhandel onder de aandacht te brengen. Zo heeft de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een veiligheidskaart in het Nederlands en het Engels ontwikkeld. Op de kaarten zijn per thema tips, adviezen en checklists gebundeld op het gebied van veiligheid.