JILL
Het belangrijkste is dat ik mijn vertrouwen weer terug krijg JILL

LAGE PRIJZEN KOSTEN VEEL

CoMensha steunt de campagne van het Leger des Heils om aandacht te vragen voor uitbuiting en mensenhandel.

Zolang Nederlandse consumenten producten en diensten te goedkoop willen kopen of afnemen, of iets willen kopen dat niet te koop hoort te zijn, worden mensen daar slachtoffer van. De groente op je bord, je t-shirt of je nagellak… In Nederland kunnen we nog steeds producten kopen die zijn gemaakt ten koste van mens en milieu.

Om te zorgen dat álle producten duurzaam en verantwoord worden geproduceerd, is het belangrijk dat de overheid bedrijven verplicht dit te doen. In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel ingediend dat bedrijven verplicht om in hun ketens mensenrechten en het milieu te respecteren.

Waarom een campagne tegen mensenhandel?
Omdat we zoveel slachtoffers van mensenhandel helpen in ons wereldwijde werk, zijn we een campagne tegen mensenhandel gestart. Dat doen we in heel Europa. Het doel van deze campagne is om:

  • Het aantal slachtoffers lager te maken in landen vanwaar mensen worden verhandeld. De ‘aanbod-landen’ in met name Oost-Europa.
  • De vraag naar uitbuiting te stoppen in ontvangende landen. Daar worden mensen als moderne slaven uitgebuit. Veelal in de seksindustrie en op de arbeidsmarkt. We doen dit door mensen met advertenties bewust te maken van het onrecht, en met onze petitie voor betere wetgeving.

Vind jij ook dat deze wet moet worden goedgekeurd door de Tweede Kamer?
Laat dan nu je stem horen: Wil jij ook dat alles wat je koopt gemaakt is zonder moderne slavernij? Teken de petitie voor #wetgevingNU

Ook ik wil alleen iets kopen of afnemen waarvoor geen mensen zijn uitgebuit, 
daarom wil ik een Wet Duurzaam en Verantwoord Ondernemen in Nederland.

schild-600